Een weinig calorieën lijst die je helpt met afvallen! - Gezond Levensplan (2024)

Een weinig calorieën lijst die je helpt met afvallen! - Gezond Levensplan (1)

Je bent hier: Home / Afvallen / Een weinig calorieën lijst die je helpt met afvallen!

door Anja

Afvallen is niet zo moeilijk meer als je deze weinig calorieën lijst gebruikt. Afvallen is een optelsom van plussen en minnen… Als jij weet wat je eet, maakt dat het grote verschil! Ga je voor een goed resultaat? Dan kun je vast wat hebben aan de onderstaande lijst. Een lijst met voornamelijk gezonde en natuurlijke voeding die je al snel een vol gevoel geeft. En daarnaast nog meer bijverschijnselen geeft! Denk dan aan: een toevoeging aan vitamines en mineralen, een fitter lichaam en geen hongergevoel. Ga er lekker mee aan de slag…

Een weinig calorieën lijst

Hieronder vindt je een hoeveelheid aan voedingsmiddelen die je kan helpen met afvallen. Om het je makkelijk te maken staan ze in chronologische volgorde. Dus je vindt allereerst voeding met weinig calorieën en daarna loopt het langzaam op! Afvallen en het tellen van calorieën horen bij elkaar. Het is een soort bewustwording. Net als jouw auto benzine of diesel nodig heeft én bijvoorbeeld 1:15 rijdt, zo is het ook met elk lichaam. Alleen met een lichaam is het wat lastiger te bepalen. Om daar wat meer zicht op te krijgen, kun je in dit artikel lezen hoe jij een afvalschema maakt wat bij jou past.

Eet jij genoeg om af te vallen?

60 procent eet te weinig en valt daarom niet af. Jij ook?

In 3 stappen doorloop jij je eigen eetpatroon.

Ik wil weten of ik genoeg eet

Van 0 tot 50 calorieën

Of je het nu wel of niet gelooft; afvallen is zorgen dat je minder calorieën binnen krijgt per dag dan je nodig hebt. Iedereen weet dit, maar het komt dus echt aan op je dagelijkse acties! Wat eet je zoal en weet je wel hoeveel calorieën je nu dagelijks binnen krijgt? Een stukje onderzoek is dan zeker handig…

drinken van 0 calorieën

Een weinig calorieën lijst die je helpt met afvallen! - Gezond Levensplan (2)

  • water – water kun je gerust drinken. Water hydrateert je huid en zorgt ervoor dat er minder afvalstoffen achterblijven. Verder zorgt water voor een ‘vol gevoel’, wat je zeker van pas gaat komen.
  • thee – als je thee drinkt, neem dan vooral de groene- of kruidenthee. Deze ondersteunen het afvallen en geven je nog meer gezondheidsvoordelen. Lees dit artikel eens verder als je meer wilt weten over gemberthee.
  • zwarte koffie – dit kan je helpen met afvallen. Dit komt vooral door het vullende en opwekkende effect van de cafeïne.

Laat je niet verleiden om te drinken van de 0 calorieën dranken. Het lijkt in de weinig calorieën lijst thuis te horen maar… Helaas, want ze zijn verrijkt met de slechte suikers en zorgen ervoor dat je verslaafd aan zoet blijft! Verder zitten er chemische suikers in en die kun je beter niet binnen krijgen!

eten tot 50 calorieën

Je komt er al snel achter dat de meeste soorten groenten en fruit weinig calorieën bevatten. Hieronder krijg je een lijst met toppers.

  • aardbeien – Dit echte zomerfruit is maar 34 kcal per 100 gram. Lekker eten dus door de kwark, yoghurt of op je volkoren boterham!
  • frambozen – Ook dit zachte fruit bevat weinig calorieën; slechts 36 kcal per 100 gram.
  • abrikozen – Deze heerlijke vrucht is maar 43 kcal per 100 gram
  • watermeloen – Dit is een topper en bevat maar 30 kcal per 100 gram. Door de vezels vult het je lekker!
  • perzik – Ook een fruitsoort van de zomerperiode met maar 40 kcal per 100 gram.
  • mandarijn en kers – Beide soorten fruit hebben maar 50 kcal per 100 gram…

Een weinig calorieën lijst die je helpt met afvallen! - Gezond Levensplan (3) Fruitsoorten waar je voorzichtig mee moet zijn, dat zijn: bananen, vijgen, passievruchten en druiven. Zij bevatten meer calorieën. Ook verse groente mag horen bij je dagelijks eetpatroon. De norm van 250 gram groenten per dag is wat aan de lage kant! Hou liever 350 gram én meerdere soorten en kleuren per dag aan!

Groente geeft je een gevuld gevoel én maakt het afvallen daardoor makkelijker! Als je minder calorieën binnen wil krijgen, kies dan vooral ook die soorten groenten die je daarbij helpen. Om je te helpen zet ik er een aantal op een rijtje:

  • sla – 14 kcal per 100 gram. Het maakt daarbij niet uit welke soort sla je eet…
  • komkommer – 15 kcal per 100 gram. Heerlijk, fris en lekker vullend door de grote hoeveelheid water!
  • courgette – slechts 20 kcal per 100 gram. Lekker om te wokken, samen met andere groenten die laag in calorieën zijn!
  • champignons – maar 22 kcal per 100 gram!

ander eten tot 50 calorieën

Er zijn ook vele voedingsmiddelen die niet echt slecht voor je zijn. Ze vullen je goed en je mag ze gerust gebruiken als aanvulling op jouw eetpatroon. Kies daarom zeker ook uit deze producten van de weinig calorieën lijst:

  • volkoren knackebroodje van Wasa – 43 calorieën per stuk
  • maiswafel – 27 calorieën per stuk
  • een blokje extra pure chocolade (minstens 70% cacao) – 35 calorieën
  • amandelen – per stuk 7 calorieën!
  • volkoren beschuit – 44 calorieën per beschuit
  • volkoren soepstengel – 21 calorieën per stuk

Van 50 tot 100 calorieën

Een weinig calorieën lijst die je helpt met afvallen! - Gezond Levensplan (4) Ook in deze groep horen best veel voedingsmiddelen thuis. Je vindt hieronder een greep uit gezonde en toelaatbare etenswaren, zodat je helemaal je eigen keuze kunt maken. Passend bij jou en je calorie behoefte per dag! Uiteraard krijg je alleen een selectie van de allerbeste soorten voeding die jou meer energie geven…

Neem gerust wat naturel noten. Bij voorkeur een mix van noten die dus niet gezouten zijn. Ze vullen je goed en zijn heel gezond voor je. Een heel goed idee is het om je fruit op hetzelfde moment te eten als je noten. Weet jij al dat dit een grote stijging van je bloedsuikerspiegel verminderd? Mooi meegenomen, want elke stijging zorgt voor de aanmaak van buikvet!

  • een groot ei – een gekookt ei geeft je maar 70 tot 80 calorieën
  • een kleine tot middelgrote appel met schil – slechts 70 calorieën
  • 2 kiwi’s – dan krijg je maar 95 calorieën binnen
  • 1 sneetje volkorenbrood – 70 tot 75 calorieën
  • 25 gram ongezouten pistache noten – 85 calorieën
  • 130 gram worteltjes – maar 53 calorieën

Er zijn nog heel veel soorten voeding die je een maximale vulling geven én goed zijn om mee af te vallen. Denk eens aan kipfilet, kalkoenfilet, diverse soorten witte vis. Ook heel populair zijn de snack groenten, die makkelijk mee te nemen zijn. Maar ook de magere kwark, eventueel aangevuld met naturel muesli of granola en fruit… Keuze is er zeker wel! Heb jij een aantal favoriete soorten voeding ontdekt die ook helpend zijn om af te vallen? Deel het gerust hieronder in de berichten…

Eet jij genoeg om af te vallen?

60 procent eet te weinig en valt daarom niet af. Jij ook?

In 3 stappen doorloop jij je eigen eetpatroon.

Ik wil weten of ik genoeg eet

Een weinig calorieën lijst die je helpt met afvallen! - Gezond Levensplan (5)

Over Anja

Anja Bongaards is een schrijfster met passie voor lekker en gezond eten. Ze schrijft om jou op weg te helpen met afvallen naar een blijvend resultaat. En daar hoort genieten van gezond eten helemaal bij.

Vorig bericht:Gezond smullen: zoete aardappel andijvie stamppot

Volgend bericht:Een ovenschotel met vis is makkelijk te maken

Lees Interacties

Geef een reactie

Een weinig calorieën lijst die je helpt met afvallen! - Gezond Levensplan (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated:

Views: 5467

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.