Dakisolatie Binnenzijde Isoleren » De Isolatieshop | De Isolatieshop (2024)

Bij na-isolatie van een schuin dak wordt vaak voor isoleren van binnenuit gekozen. Dat komt omdat isoleren van binnenuit makkelijker en goedkoper is dan van buitenaf isoleren. Een dak van buitenaf isoleren is een arbeidsintensieve klus, want alle dakpannen, panlatten en stoftengels moeten eerst van het dak om isolatie van buitenaf toe te passen. Van binnenuit isoleren is eenvoudiger, omdat je het isolatiemateriaal aan de binnenkant tegen het dakbeschot bevestigt en hiervoor de dakconstructie meestal niet aangepast hoeft te worden.

Probeer voor eenvoudige toepassing en ruimtebesparing onze pir-combinaties: PIR + Gips, PIR + Fermacell of PIR + OSB

Vaak bestaat een schuin dak uit een houten constructie met dakpannen. Een dergelijke constructie kan goed gecombineerd worden met glaswol, steenwol, minerale wol en houtvezelisolatie. Er is meestal een folie nodig om het isolatiemateriaal tegen condens (vocht) te beschermen. Het is ook mogelijk om een hellend dak met PIR-platen te isoleren. Het voordeel hiervan is dat je meestal minder dik isolatiemateriaal nodig hebt om een hoge isolatiewaarde te bereiken. Hierdoor houd je genoeg plafond-hoogte (en loopruimte) over.

Dakisolatie Binnenzijde Isoleren » De Isolatieshop | De Isolatieshop (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 5708

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.