Subsidie isolatieglas 2024: Alles over de huidige subsidieregeling (ISDE) (2024)

Subsidie op HR++ glas en triple glas!

Voor isolatieglas geplaatst binnen 24 maanden tot uw aanvraag kunt u subsidie aanvragen. In combinatie met een andere isolatiemaatregel wordt deze zelfs verdubbeld. Bekijk hier alles over deze subsidie.

Subsidie op HR++ of triple glas tot ongeveer 30% van de kosten tot een maximum oppervlakte van 45 m2

Wat zijn de voorwaarden in 2024?

Ook dit jaar (2024) kunt u als woningeigenaar weer subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen (ISDE) waaronder HR++ glas en triple glas. Maar ook voor nieuwe isolerende panelen in kozijnen en isolerende deuren. Voor isolatieglas geldt een minimale oppervlakte van 8 m2 en een maximum oppervlakte van 45 m2.

Belangrijke wijzigingen in de voorwaarden van 2024

Ook zijn er een aantal voorwaarden gewijzigd dit jaar. Zo verschillen de subsidie bedragen nu voor isolatie maatregelen die uitgevoerd zijn voor 1 januari 2023 en voor maatregelen die uitgevoerd zijn vanaf 1 januari 2023. De subsidie voor maatregelen na 1 januari 2023 is iets verlaagd. De verschillen vindt u in de tabel verder op deze pagina.

Daarnaast kunt u nu slechts 1 keer subsidie aanvragen voor glasisolatie. Stel, u heeft al subsidie ontvangen voor HR++ glas voor de woonkamer, maar u wilt nu de eerste verdieping voorzien van triple glas. Dan wordt deze tweede aanvraag voor triple glas afgewezen.

Let dus op: ben je van plan nu isolatieglas te bestellen maar waarschijnlijk binnen 24 maanden nog eens? Wacht dan met uw subsidie aanvraag en bundel de glasisolatie in één aanvraag. Wanneer de werkzaamheden binnen 24 maanden voor de aanvraag zijn uitgevoerd, ontvangt u in dat geval de subsidie over meerdere werkzaamheden of opdrachten en bent u voordeliger uit.

Subsidie voor één of toch meerdere isolatiemaatregelen in 2024?

Voorheen was de voorwaarde dat u tenminste 2 isolatiemaatregelen liet uitvoeren of één isolatiemaatregel combineerde met de aanschaf van een warmtepomp, een zonneboiler of een aansluiting op het warmtenet.

Maar dit is per 1 januari 2023 niet meer nodig. U kunt voor alleen isolatieglas nu ook subsidie aanvragen. Wel is de subsidie dan een stuk lager, namelijk de helft. In dat geval krijgt u tot ongeveer 15% van de kosten als subsidie terug.

Combineert u isolatieglas met een ander maatregel? Dan ontvangt u een maximale subsidie die tot ongeveer 30% van de kosten vergoedt.

Voor HR++ en triple glas is het subsidiebedrag bij één isolatiemaatregel als volgt:

Glastype
Subsidie bedrag per m2

uitgevoerd vanaf 01-01-2023

HR++ glas

HR++-glas U ≤ 1,2
Panelen in kozijn U ≤ 1,2
Isolerende deur Ud ≤ 1,5

Bedrag

€ 23
€ 10
€ 23

Triple glas

Triple glas U ≤ 0,7
Panelen in kozijn U ≤ 0,7
Isolerende deur Ud ≤ 1,0

Bedrag

€ 65,50
€ 45
€ 65,50

Let op: bovenstaande bedragen verdubbelen als u 2 of meer isolatiemaatregelen uitvoert. Of als u een isolatiemaatregel combineert met een warmtepomp, zonneboiler, of aansluiting op een warmtenet.

Kortom, combineert u een isolatiemaatregel met een tweede isolatiemaatregel of een investering in een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting? Dan krijgt u nog steeds tot 30% van de totale kosten terug. Het is dus nog steeds de moeite waard om te checken wat u nog meer kunt doen op het gebied van isolatie en verbeteringen aan uw huis!

Wanneer kunt u de subsidie aanvragen?

De ISDE voor woningeigenaren loopt vanaf 2 april 2022. Belangrijke voorwaarde is dat u isolatieglas combineert met een andere maatregel om het maximale subsidiebedrag te ontvangen. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn of u kunt kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.

Verder geldt het onderstaande voor de isolatieglas maatregel:

  • Als u HR++ glas en triple glas kiest, moet het totaal aantal m2 te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 8 m2 zijn. U kunt subsidie ontvangen voor maximaal 45 m2subsidie. Het maximaal aantal m2 blijft hetzelfde als u bij HR++glas en triple glas kiest voor een combinatie met kozijnpanelen of isolerende deuren, u telt het aantal m² dan bij het glas op.
  • Een combinatie van HR++ glas en triple glas, eventueel gecombineerd met kozijnpanelen of een isolerende deur, wordt beoordeeld als 1 maatregel.
  • Voor HR++-glas geldt een U-waarde van ten hoogste 1,2 W/m2K, voor Triple-glas geldt een U-waarde van ten hoogste 0,7 W/m2K.
  • Bij de toepassing van triple-glas is het verplicht om ook de kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen met een Uf-waarde van ten hoogste 1,5 W/m2K.
  • Voor HR++ glas of triple glas moet het om vervanging van bestaand glas gaan. U kunt alleen subsidie aanvragen voor het aantal m2waarmee u oude ramen, panelen of deuren vervangt. Glas wat bijvoorbeeld is geplaatst in een raam waar eerder een gevel zat, komt niet in aanmerking.
  • U mag maar één keer subsidie aanvragen voor glasisolatie. U kunt dus beter voor alle glasmaatregelen die u binnen 24 maanden neemt subsidie bundelen in één aanvraag.

Meer weten?

U vindt meer informatie over de regeling en voorwaarden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) via deze link.

WAARMEE KUNNEN WE HELPEN?

  • Glasschade herstel

    Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor glasschade herstel.

  • Glas vervangen

    Is uw glas lek?Of wilt u betere isolatie? Wij helpen graag.

  • Glas op maat

    Wij maken elke type glas op maat voor.

  • Glasproducten

    Wilt u een nieuwe keuken- of douchewand? Wijmaken deze op maat voor u.

WAAROM GLAS COMPLEET?

  • Geen voorrijkosten

    In de regio Flevoland en ’t Gooi rekenen wij geen voorrijkosten.

  • Alle glassoorten

    Hoewel de levertijden op dit moment iets langer zijn dan normaal, kunt u nog steeds alle glassoorten bij ons krijgen!

  • Binnen 30 minuten ter plaatse

    Bij spoedgevallen zijn wij binnen 30 minuten ter plaatse.

  • Geholpen door vakmensen

    Onze monteurs hebben jarenlange ervaring in het vak en kunnen u van eerlijk advies voorzien.

  • FACTURATIE RECHTSTREEKS AAN UW VERZEKERAAR

    Geen administratieve rompslomp bij glasschade.

Nog niet helemaal overtuigd van onze glasservice? Bekijk dan de referentiesvan onze klanten.

Subsidiebedragen en isolatiewaardes 2024

Let op: deze bedragen verdubbelen als u 2 of meer isolatiemaatregelen uitvoert. Of als u een isolatiemaatregel combineert met een warmtepomp, zonneboiler, of aansluiting op een warmtenet.

Subsidiebedrag per m2

(uitgevoerd t/m 31-12-2023)

Subsidiebedrag per m2

(uitgevoerd vanaf 1-1-2023)

Minimaal vereiste m2
Maximale oppervlakte m2
Maximale U-waarde [W/m2K]
HR++-glas
€ 26,50€ 238451,2
Kozijnpanelen€ 11,50€ 101,2
Isolerende deuren€ 26,50€ 231,5
Triple-glas
€ 75€ 65,508450,7
Kozijnpanelen€ 57.50€ 450,7
Isolerende deuren€ 75€ 65,501,0
Benieuwd naar de kosten van isolatieglas?Vraag een vrijblijvende offerte
Subsidie isolatieglas 2024: Alles over de huidige subsidieregeling (ISDE) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 5812

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.