Dolokind 200 MG Tablet SR - Gebruik, bijwerkingen, vervangers, samenstelling en meer | Lybreren (2023)

Table of Contents
Over Dolokind 200MG Tablet SR Wat zijn de toepassingen van Dolokind 200 MG Tablet SR Wat zijn de contra-indicaties van Dolokind 200 MG Tablet SR? Wat zijn de bijwerkingen van Dolokind 200 MG Tablet SR? Belangrijkste hoogtepunten van Dolokind 200 MG Tablet SR Wat zijn de vervangers voor Dolokind 200 MG Tablet SR? Wat zijn de doseringsinstructies? Waar is de Dolokind 200 MG Tablet SR goedgekeurd? Hoe werkt dit medicijn? Wat zijn de interacties van Dolokind 200 MG Tablet SR? Interactie met alcohol Interactie met medicijnen Interactie met voedsel Interactie met ziekte Veelgestelde vragen over Dolokind 200 MG Tablet SR Vraag: Wat is Dolokind 200 MG Tablet SR? Vragen: Hoe lang moet ik Dolokind 200 MG Tablet SR gebruiken voordat ik verbetering in mijn toestand zie? Vragen: Met welke frequentie moet ik Dolokind 200 MG Tablet SR gebruiken? Vragen: Moet ik Dolokind 200 MG Tablet SR op een lege maag gebruiken, vóór het eten of na het eten? Vragen: Wat zijn de instructies voor de opslag en verwijdering van Dolokind 200 MG Tablet SR? Vraag: Is Dolokind 200 MG Tablet SR een goede pijnstiller? Vraag: Is Dolokind 200 MG Tablet SR veilig? Vraag: Wordt u high van Dolokind 200 MG Tablet SR? Vraag: Kan Dolokind 200 MG Tablet SR uw nieren beïnvloeden? Vraag: Wat moet ik doen als ik een dosis Dolokind 200 MG Tablet SR vergeet in te nemen? Vraag: Maakt Dolokind 200 MG Tablet SR u slaperig? Vraag: Wat is de belangrijkste informatie die ik moet weten over Dolokind 200 MG Tablet SR? Vraag: Kan Dolokind 200 MG Tablet SR tijdens de zwangerschap worden ingenomen? Vraag: Is Dolokind 200 MG Tablet SR effectief? Referenties

Over Dolokind 200MG Tablet SR

Dolokind 200 MG Tablet SR wordt gebruikt voor de behandelingpijnEnontstekingbij artrose, reumatoïde artritis en spondylitis ankylopoetica.

Het is een niet-steroïde anti-inflammatoir geneesmiddel (NSAID). Dit medicijn werkt door het effect te blokkeren van cyclo-oxygenase (COX)-enzymen die chemische prostaglandinen maken op plaatsen waar letsel of schade wordt veroorzaakt.pijn,zwellingen ontstekingen.

De bijwerkingen van aceclofenac zijn misselijkheid, braken, diarree, winderigheid, obstipatie, dyspepsie, slaperigheid, verwarring, enz. U mag Dolokind 200 MG Tablet SR niet gebruiken als:

 • U bent allergisch voor dit medicijn of andere ontstekingsremmende pijnstillers.
 • U heeft ooit een probleem gehad met uw maag of twaalfvingerige darmbloeden.
 • U heeft een hartaandoening of een verminderde nier- of leverfunctie.
 • Jij bentzwangerof een vrouw die borstvoeding geeft.
 • Je hebthoge bloeddrukof bloedstollingsproblemen.

Dit medicijn heeft een wisselwerking met medicijnen zoals lithium, digoxine, corticosteroïden, antihypertensiva, enz., En bepaalde ziekten zoals astma en gastro-intestinale toxiciteit. Het kan met voedsel of na voedsel worden ingenomen.

Het drinken van voldoende water verkleint de kans hieropindigestieen maagirritaties. De duur en hoeveelheid van het geneesmiddel moeten worden gevolgd volgens het recept van de arts.

  De hier gegeven informatie is gebaseerd op het zoutgehalte van het geneesmiddel. Gebruik en effecten van het geneesmiddel kunnen van persoon tot persoon verschillen. Het is raadzaam om eenReumatoloogvoordat u dit geneesmiddel gebruikt.

  Wat zijn de toepassingen van Dolokind 200 MG Tablet SR

  Dit medicijn wordt gebruikt voor de behandeling van:

  • Reumatoïde artritis

  • Artrose

  • Spondylitis ankylopoetica

  Wat zijn de contra-indicaties van Dolokind 200 MG Tablet SR?

  • Allergie

  • Astma

  • Bloeden

  Belangrijkste hoogtepunten van Dolokind 200 MG Tablet SR

  • Hoe lang is de duur van het effect?

   Dit geneesmiddel wordt in de urine uitgescheiden en het effect houdt 12 tot 16 uur aan.
  • Wat is het begin van actie?

   Het maximale effect van dit geneesmiddel kan binnen 1,5 tot 3 uur na orale toediening worden waargenomen.
  • Zijn er zwangerschapswaarschuwingen?

   Dit geneesmiddel wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen.
  • Is het gewoontevorming?

   Er werden geen gewoontevormende tendensen gerapporteerd.
  • Zijn er waarschuwingen voor borstvoeding?

   Dit geneesmiddel wordt niet aanbevolen voor vrouwen die borstvoeding geven.
  • Is het veilig met alcohol?

   Het is onveilig om dit medicijn samen met alcohol te gebruiken, het vermindert niet alleen de werkzaamheid van het medicijn maar kan ook de bijwerkingen uitspreken.
  • Is het veilig om auto te rijden terwijl u dit geneesmiddel gebruikt?

   Sommige mensen ervaren ernstige spijsverteringsproblemen en maagverbranding na het innemen van dit geneesmiddel. Daarom wordt aanbevolen dat u niet autorijdt na het innemen van dit geneesmiddel.
  • Heeft dit invloed op de nierfunctie?

   Aceclofenac kan invloed hebben op de werking van de nieren. Langdurig gebruik ervan kan leiden tot nierfalen. Als u al lijdt aan nierfalen of andere niergerelateerde aandoeningen of als u dialyse ondergaat, dient u daarom uw arts in te lichten voordat u dit geneesmiddel inneemt.
  • Heeft dit invloed op de leverfunctie?

   Aceclofenac-tabletten kunnen de lever aantasten en zelfs leverfalen veroorzaken. Daarom schrijven artsen dit geneesmiddel in kleine doses en voor een korte duur voor. Als u aan een leveraandoening lijdt, informeer dan uw arts.

  Wat zijn de vervangers voor Dolokind 200 MG Tablet SR?

  Hieronder vindt u de lijst met geneesmiddelen die dezelfde samenstelling, sterkte en vorm hebben als Dolokind 200 MG Tablet SR en daarom als vervangingsmiddel kunnen worden gebruikt.

  • Aceclo 200 mg tablet SR

   Aristo Pharmaceuticals Pvt.Ltd
  • Fico 200MG Tablet SR

   Emcure Pharmaceuticals Ltd
  • Acemiz 200 mg tablet SR

   Lupine Ltd
  • Zynac 200 mg tablet SR

   Zydus Cadila
  • Aceroc 200 mg tablet SR

   Wockhardt Ltd

  Wat zijn de doseringsinstructies?

  • Zijn er instructies voor gemiste doses?

   De gemiste dosis moet zo snel mogelijk worden ingenomen. Het wordt aanbevolen om uw gemiste dosis over te slaan, als het tijd is voor uw volgende geplande dosis.
  • Zijn er instructies voor overdosering?

   Bij vermoeden van een overdosis Dolokind 200 MG Tablet SR moet onmiddellijk contact worden opgenomen met een arts.

  Waar is de Dolokind 200 MG Tablet SR goedgekeurd?

  • Indië

  • Japan

  Hoe werkt dit medicijn?

  Dit medicijn behoort tot de klasse van niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen die pijn helpen verlichten. Prostaglandinen zijn verantwoordelijk voor pijn, ontsteking, zwelling en koorts. Het remt de werking van cyclo-oxygenase in de hersenen, dat betrokken is bij de productie van prostaglandinen.

   Wat zijn de interacties van Dolokind 200 MG Tablet SR?

   Telkens wanneer u meer dan één geneesmiddel gebruikt of het vermengt met bepaalde voedingsmiddelen of dranken, loopt u het risico op een geneesmiddelinteractie.

   • Interactie met alcohol

    Dit geneesmiddel mag niet met alcohol worden ingenomen. Symptomen van maagbloeding (zoals de aanwezigheid van gedroogd en koffiekleurig bloed in de maag).hoestof ontlasting) moet onmiddellijk aan de arts worden gemeld.
   • Interactie met medicijnen

    Dit medicijn heeft een wisselwerking met lithium, methotrexaat, mifepriston, anticoagulantia, zidovudine, enz.
   • Interactie met voedsel

    Informatie niet beschikbaar.
   • Interactie met ziekte

    Aceclofenac kan reageren met hart- en leverziekten, astma en maagdarmstoornissen. Raadpleeg uw arts en leer meer over ziektereacties voordat u dit geneesmiddel inneemt.

   Veelgestelde vragen over Dolokind 200 MG Tablet SR

   Vraag: Wat is Dolokind 200 MG Tablet SR?

   ans:Het wordt gebruikt voor de behandeling van pijn en ontstekingen bij artrose, reumatoïde artritis en spondylitis ankylopoetica.

   Vragen: Hoe lang moet ik Dolokind 200 MG Tablet SR gebruiken voordat ik verbetering in mijn toestand zie?

   ans:In de meeste gevallen bedraagt ​​de gemiddelde tijd die dit medicijn nodig heeft om het maximale effect te bereiken ongeveer 1 dag tot 1 week. Raadpleeg uw arts voor de periode waarin u dit medicijn moet gebruiken.

   Vragen: Met welke frequentie moet ik Dolokind 200 MG Tablet SR gebruiken?

   ans:Dit medicijn wordt over het algemeen één of twee keer per dag gebruikt. Het is raadzaam om vóór het gebruik uw arts te raadplegen, omdat de frequentie ook afhangt van de toestand van de patiënt.

   Vragen: Moet ik Dolokind 200 MG Tablet SR op een lege maag gebruiken, vóór het eten of na het eten?

   ans:Het wordt aanbevolen om dit medicijn oraal in te nemen. Als u het op een lege maag inneemt, kan dit de maag van streek maken. Raadpleeg uw arts voordat u het gebruikt.

   Vragen: Wat zijn de instructies voor de opslag en verwijdering van Dolokind 200 MG Tablet SR?

   ans:Het moet bij kamertemperatuur worden bewaard, uit de buurt van hitte en direct licht. Houd het buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

   Vraag: Is Dolokind 200 MG Tablet SR een goede pijnstiller?

   ans:Ja, het is effectief bij het verlichten van pijn en ontstekingen. Dit medicijn is ook nuttig bij verschillende soorten artritis, jicht, pijn en ontstekingen na een operatie.

   Vraag: Is Dolokind 200 MG Tablet SR veilig?

   ans:Ja, het is veilig als het wordt gebruikt in de dosis en duur die door uw arts worden geadviseerd.

   Vraag: Wordt u high van Dolokind 200 MG Tablet SR?

   ans:Nee, je wordt er niet high van. Als u zich echter niet lekker voelt, raadpleeg dan uw arts.

   Vraag: Kan Dolokind 200 MG Tablet SR uw nieren beïnvloeden?

   ans:Langdurig gebruik en hoge doses van dit medicijn kunnen nierproblemen veroorzaken, zoals eiwit of bloed in de urine en pijn tijdens het plassen. Patiënten die hartfalen, een verminderde nierfunctie en hypertensie hadden of hebben, lopen risico op nierproblemen.

   Vraag: Wat moet ik doen als ik een dosis Dolokind 200 MG Tablet SR vergeet in te nemen?

   ans:Als u een dosis van dit medicijn vergeet, neem deze dan in zodra u eraan denkt. Als het echter bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en neem de volgende geplande dosis binnen de voorgeschreven tijd. Verdubbel de dosis niet om de gemiste dosis in te halen, aangezien dit de bijwerkingen kan versterken.

   Vraag: Maakt Dolokind 200 MG Tablet SR u slaperig?

   ans:Ja, dit medicijn kan slaperigheid veroorzaken, maar ook duizeligheid, vermoeidheid en gezichtsstoornissen. Het komt echter niet erg vaak voor en heeft mogelijk niet voor iedereen gevolgen. Als u deze symptomen ervaart, vermijd dan autorijden of het bedienen van zware machines.

   Vraag: Wat is de belangrijkste informatie die ik moet weten over Dolokind 200 MG Tablet SR?

   ans:U moet weten dat dit medicijn uw kans op een hartaanval of beroerte kan vergroten. Raadpleeg daarom onmiddellijk uw arts als u dergelijke problemen ondervindt.

   Vraag: Kan Dolokind 200 MG Tablet SR tijdens de zwangerschap worden ingenomen?

   ans:U mag dit medicijn niet gebruiken tijdens de laatste 3 maanden van de zwangerschap, omdat het schadelijke effecten op uw baby kan hebben. Het gebruik van dit medicijn kan ook leiden tot een verminderde bevalling (vroegtijdige bevalling).

   Vraag: Is Dolokind 200 MG Tablet SR effectief?

   ans:Het is effectief als het wordt gebruikt in de dosis en duur die door uw arts worden geadviseerd. Stop niet met het gebruik ervan, zelfs niet als u verbetering in uw toestand ziet.

   Referenties

   Vrijwaring:De hier geproduceerde informatie is gebaseerd op onze kennis en ervaring en we hebben ons best gedaan om deze zo accuraat en actueel mogelijk te maken, maar we willen verzoeken dat deze niet wordt behandeld als vervanging van professioneel advies. diagnose of behandeling.

   Lybrate is een medium om ons publiek te voorzien van de gebruikelijke informatie over medicijnen en garandeert de juistheid of volledigheid ervan niet. Zelfs als er voor geen enkel medicijn of combinatie een waarschuwing wordt vermeld, betekent dit nooit dat we beweren dat het medicijn of de combinatie veilig is voor consumptie zonder goed overleg met een deskundige.

   Lybrate aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor enig aspect van medicijnen of behandelingen. Als u twijfelt over uw medicatie, raden wij u ten zeerste aan om onmiddellijk een arts te raadplegen.

   Top Articles
   Latest Posts
   Article information

   Author: Foster Heidenreich CPA

   Last Updated: 17/11/2023

   Views: 6664

   Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

   Reviews: 95% of readers found this page helpful

   Author information

   Name: Foster Heidenreich CPA

   Birthday: 1995-01-14

   Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

   Phone: +6812240846623

   Job: Corporate Healthcare Strategist

   Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

   Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.